Själva tårtan:
(är även god som en vanlig sockerkaka!)
4 dl Vetemjöl (jag bytte ut lite vetemjöl med grahamsmjöl)
2 dl socker
2 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 tsk vaniljsocker
4 msk rapsolja
1 dl sojagrädde
1 dl & 3/4 - 2 dl sojamjölk
Ugnstemperatur - 175 grader
Rör ihop torrvarorna! Vispa sedan ner sojagrädden, oljan och mjölken till en slät smet, häll i smeten i en kakform som är smord med rapsolja och ströbröd, grädda i ugnen mellan 25-30 minuter, testa med en sticka, den ska inte vara kladdig! Låt svalna. VOILA! - en vegansk sockerkaka! :D
Rör ihop torrvarorna! Vispa sedan ner sojagrädden, oljan och mjölken till en slät smet, häll i smeten i en kakform som är smord med rapsolja och ströbröd, grädda i ugnen mellan 25-30 minuter, testa med en sticka, den ska inte vara kladdig! Låt svalna. VOILA! - en vegansk sockerkaka! :D
Till tårtan:
ca 2-3 dl ihop mixtrade bär att bre ut
ca 2 dl vegansk vaniljkräm (jag köpte färdig vaniljkräm från Oatly, supergod hihi)
ca 3 dl vispbar vegansk grädde
Dela tårtan på mitten, bre på bären på bottnen och en vaniljkrämen (jag sparade lite och bredde på ytterst lite ovanpå också innan jag öste på grädden. :-) Låt det stå i några timmar i kylen, vispa sedan ihop grädden tjockt och lägg på ett rätt så tjockt lager och runtom kanterna såklart! Dekorera med bär! - VOILA!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar